2011-09-13 19:49:52• hírek • szatmar.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a megye kedvenc napilapjában, a Szatmári Magyar Hírlapban.

Kapható a Szatmári Magyar Hírlap a szatmárnémeti REAL és KAUFLAND üzletekben található Inmedio újságárusoknál.

Kártyás beléptető-rendszer lesz

Nem lesz átjáróház a Szatmár Megyei Kórház, ezt pedig átszervezésekkel oldja meg az intézmény – jelentette be tegnap Marc Adrian vezérigazgató sajtótájékoztató keretében.

Ennek egyik legfontosabb lépése az lesz, hogy a kórház portája mellett lévő, régi kisboltot ügyfélszolgálati irodává alakítják, a kaput pedig távirányításos sorompókra cserélik, az egészségügyi intézménybe ezzel már csak azok léphetnek majd be, akik az irodán igazolták magukat, bejelentették a jövetelük okát, és megkapták a belépéshez szükséges kártyát.

Felkészült a kökényesdi iskola

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévnyitó szertartást a helyi római katolikus templomban tartották Kökényesden. "Rendszerint itt rendezzük meg az őszi, tanévnyitó misét, a nyári, tanévzáró szertartásnak pedig a görög katolikus templom biztosít helyszínt, így mindkét felekezet tagjai imádkozhatnak a gyermekekért" - fogalmazott lapunk kérdésére Lukács Dénes, a községi iskola igazgatója.

Ünnepeltek a tűzoltók

Tegnap, szeptember 13-án, a Román Tűzoltóság Napja alkalmából a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségén ünnepi beszédekkel és bemutatókkal ünnepeltek a lánglovagok.

Aranyérmes a Nachbil Syrah-ja

Szeptember 5-7-én rendezték meg Gyulafehérváron az ötödik "Aranyszőlő" Országos Borversenyt, amelyen a krasznabélteki Weingut Brutler & Lieb Kft. is részt vett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: